Forslag til revidert krav til championat på hi

Vi i styret vil gjerne ha uttalelser fra våre medlemmer i VADHK ang forslaget som er kommet om regler for championat på hi for dachshund. Synes vi som klubb at dette er greit? Og bør det være forskjeller i reglene når alle hundene er samme rase? Hva mener du? Send inn din mening til:

vest-agder@dachshundklubb.no

Her er forslaget fra NDF

Hei!

Nytt reglement for hiprøver ble gjort gjeldende fra 15. mai i år, og er publisert på NKKs hjemmesider. NKKs administrasjon har bedt om at vi vurderer championatreglene for hi.

NDFs hiutvalg har oversendt forslag til nye championatregler:

STANDARD DACHS (N J(H)CH): 3 ganger 1. premie på hiprøve der minst en 1 pr på naturhiprøve i Norge. Prøvene må tas for tre forskjellige dommere. To ganger minst very good på utstilling i Norden for to forskjellige dommere. Minst en av utstillingspremieringene må være tatt ved fylte 24 måneder.

Dverg og kanin: 3×1 pr kunsthi/naturhiprøve for 3 forskjellige dommere. To ganger minst very good på utstilling i Norden for to forskjellige dommere. Minst en av utstillingspremieringene må være tatt ved fylte 24 måneder.

Begrunnelsen for at dverg og kanin kan oppnå championat kun på bakgrunn av prøver i kunsthi er å tilpasse prøven slik at dachshundens egenskaper kan prøves uavhengig av størrelse. Vi er kjent med eksempler på dvergdachser som har vært gode hihunder, og vi har derfor lagt opp til en mer fleksibel ordning slik at også disse kan, men ikke må prøves i naturhi.

Ved å legge til rette også for dverg og kanin kan vi få et større himiljø hvor en av fordelene vil være at vi får både mer erfaring med bruk av mekanisk rev som erstatning for levende rev.

HS støtter forslaget fra hiutvalget, men ønsker at forskjellen på tittel oppnådd i kunsthi (for dverg- og kanindachshund) og i kombinasjonen kunsthi/naturhi synliggjøres. Eks. (N(khi)CH og N(nhi)CH.

Lokalklubbene inviteres til å avgi høringsuttalelse innen 3. november.

Med vennlig hilsen
Norske Dachshundklubbers Forbund´

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.