Drev

Vest Agder Dachshundklubb ordinære drevprøve 2011.
14-27/11 arrangerte VADHK sin årlige ord. drevprøve. Var 15 påmeldte, men 2 trakk seg.
Vi hadde fått utvidet prøvetiden med en uke, fordi 3 av våre hunder var deltagere på NM drev, 1 av de på Nordisk. 2 av klubbens dommere skulle også dømme NM så det ble knapt med tid.
Ulempen med å arrangere over så lang tid er de forskjellige værforholdene. Og det fikk vi merke. Undertegnede var ute og dømte 2 dager, 2 hunder hver dag i nydelig vær. Helt vindstille og lettskyet.
Var heldig og fikk dømme mye omtalte Kvilestads Fibbe, som ble årets jakthund, NM vinner og nordisk mester i 2011. Han kom helt “nede” på tredjeplass i AADHK ord. drevprøve. Ble knepent slått av oppdretterens nye hund,
som er “niese” til Fibbe, og en av Fibbes valper. Så det er i samme slekta. Vi fikk nydelig vær og fikk sett og hørt en fantastisk drevhund. Det skulle vise seg at den ble prøvevinner og Agdermester på drev 2011. Litt gøy for oss i VADHK at våre hunder kapret de 3 første plassene både i vår egen og AADHK sin drevprøve. Litt småerting må til mellom 2 gode naboklubber.
Siste del av drevprøven endte med et forrykende uvær. Regn og full storm. Da er det bare gode hunder, gode kjentmenn og kanskje litt flaks som fører til bra resultater. Det er synd, men været er vanskelig og få gjort noe med. Med dette som utgangspunkt diskuterer vi ofte i klubben vår muligheten til å arrangere hele arrangementet på 1 eller 2 dager. Problemet er bare og få nok terreng og kjentmenn. Vi får se hva det blir til.
Vi fikk ferdig utdannet en ny drevdommer på prøven vår i år, Frank Ribe. Det trenger vi. Hadde bare 4 drevdommere i klubben, så nå blir vi 5. Han fikk gjort aspirantarbeidet sitt i både nydelig vær og full storm, så han fikk noen utfordringer, men han taklet det bra. Vi avsluttet prøven med dommermøte søndag kveld og der ble rangeringen gjort. Vi hadde 5 x 1.pr en med drevcert og 1 x 2.pr. 7 hunder fikk 0.pr.
Kan kanskje skylde litt på været siden det ble så mange 0 pr.
Prøvevinner med 1.pr. 54poeng og drevcert ble Kvilestads Fibbe, ble også Agdermester! Nr 2 ble Finnelias Sindi med 1.pr. og 51 poeng (i full storm!). Nr.3 ble Bukke Jagerens Bimbo med 1.pr. og 49 poeng. For komplett resultatliste se NDF`s hjemmeside.
Må til slutt takke alle grunneiere, deltagere og dommere. Men størst takk til de fantastiske kjentmennene på prøven. Mange av dem tok fri fra jobb for å hjelpe klubben. Kjempefint!
 
Mvh på vegne av VADHK
Torfinn Thomassen